Kuva: Uupi Tirronen

Apurahat – pakkopullaa vai luovaa ongelmanratkaisua

“Mielestäni paras hakemus syntyy tuottajan ja taiteilijan välisenä yhteistyönä. Tällöin kumpikaan näkökulma ei huku toisen alle. Toteuttamiskelpoisuus on vain yksi hyvän hakemuksen tärkeimmistä ominaisuuksista – yhtä tärkeää on, että taiteilijan ääni kuuluu selvästi. Liian pragmaattinen teksti ei aina ole hyvä.”

Apurahakoneeksikin tituleerattu Anni Hiekkala kirjoitti ajatuksiaan blogiin. Lue koko juttu tästä.

Pragmalle erityisavustus kulttuuriviennin edistämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Pragma Helsingin ja sen asiakkaiden kansainvälisen viennin ja brändin kehittämishankkeeseen 45 000 euroa vuosille 2020-21.
Lue lisää.

Terveiset Tuottajaklinikalta!

Pragman Tuottajaklinikka on tarjonnut huhtikuun ajan 45 minuutin pituisia maksuttomia tapaamisaikoja kaikille tanssi- ja sirkustoimijoille. Tavoitteemme on ollut tukea taiteilijoita siinä, missä he itse kaikkein eniten kokevat tarvitsevansa tällä hetkellä apua. Mistä kaikesta klinikalla on puhuttu ja mitä seuraavaksi?
Lue lisää

Taiteilija, olemme täällä sinua varten

Pistikö korona suunnitelmat uusiksi? Oletko hukassa kaikkien uusien apurahojen ja tuotanto- ja viestintäsuunnitelmien kanssa? Mietitkö mitä tehdä, kun kaikki kevään tulot menivät? Ei hätää, me pragmalaiset olemme täällä sinua varten.
Lue lisää

This image has an empty alt attribute; its file name is bw-nea_2019_c2a9uupitirronen-mv-1.jpg
Kuva: Uupi Tirronen

Pragma Helsinki mukana 4.2. järjestettävässä Tuottajapäivässä

Pragma Helsinki on osana Tuottajapäivän ohjelmaa kertomassa sirkuksen ja tanssin välittäjäportaan kehittämishankkeesta.
Read more

This image has an empty alt attribute; its file name is bw-nea_2019_c2a9uupitirronen-mv-1.jpg
Photo: Uupi Tirronen

Meet us at the IPAY Showcase in January 2020 in Philadelphia

Agent Nea Granlund will take part in IPAY – International Performing Arts for Youth Showcase organised in Philadelphia between 22nd and 25th of January.
Read more

Kuva: Uupi Tirronen

Agentti Granlund ja lupa myydä

“Esittävän taiteen myynti on ennen kaikkea henkilökohtaista myyntiä, joka lähtökohtaisesti perustuu agentin omien kontaktiverkostojen kasvattamiseen ja hallintaan.”

Pragman Nea kirjoitti ajatuksiaan blogiin ensimmäisen esittävän taiteen myyntipalvelun perustamisesta ja kehittämisestä Suomeen. Lue koko juttu.

Pragma Helsinki at TPAM

Pragma Helsinki will take part to TPAM Performing Arts Meeting organised in Yokohama, in Japan between 8th and 16th of February 2020.
Read more

Kuva: Annika Rousu

Tuottajan työnkuvaa kehittämässä

“Tähän mennessä olemme purkaneet atomeiksi tuottajan työtä – sitä miten työtä on aiemmin tehty, ja sitä, miten tulevaisuudessa voisi olla järkevää ja kestävää toimia.”
Read more